vrijdag 15 juli 2016

Handlettering do it yourself en tips


Handletteren is helemaal hot! Overal zie je producten verschijnen met de meest waanzinnige gehandletterde creaties, maar wat is handlettering precies en kan ik dat ook?

Voor Pretty Presents heb ik een DIY Handlettering pakket ontworpen waar alle materialen in zitten, inclusief een stap-voor-stap instructie, om zelf met handletteren aan de slag te gaan. In dit blog vind je nog wat tips die ik je voordat je begint met handletteren mee wil geven.




Oefenen


Handletteren is vooral veel oefenen, maar zeker ook doen! Veel mensen vinden de eerste stap om een lijntje op papier te zetten vaak moeilijk of spannend. Dat geeft niets, daarom is het belangrijk om eerst iets te pakken wat makkelijk is, zoals het overtrekken van een tekening. Denk hierbij aan het schetsen wat je op school al leerde. Door niet zo hard op het potlood te duwen en met zachte hand de lijnen op papier te schetsen vormt dit een mooie basis om op voort te borduren.




Tip

In het Pretty Presents Handlettering pakket vind je een voorbeeld tekening waarmee je kunt oefenen.


Welke lettertypes kan ik het beste gebruiken?


Ja, en dan komt het erop aan. Welke lettertypes kun je het beste kiezen? Dat verschilt per persoon en heeft dan ook te maken met smaak! Denk hierbij aan het volgende: welke lettertypes passen bij jou, welke lettertypes vind je mooi en wat ga je met de verschillende lettertypes doen. Ga je gebruik maken van hoofdletters door een woord als "LOVE" te schrijven, of maak je iets met kleine letters zoals "thanks". Het woord "LOVE" kun je bijvoorbeeld met dikke, strakke letters schrijven en het woord "thanks" kun je schrijven met sierlijke, dunne letters. Een handige tip is: schrijf voor jezelf diverse alfabetten uit en maak gebruik van letters die jij mooi vind. Denk ook eens aan het gebruik van Word, daar vind je een heleboel lettertypes.



Tip

Het Handlettering pakket van Pretty Presents bevat een voorbeeld alfabet, zodat jij kunt zien hoe jezelf een alfabet maakt en welke lettertypes jij mooi vindt.


Hulplijnen


Handletteren begint meestal met het zetten van de drie hulplijnen. In het Handlettering pakket vind je een uitleg hoe deze lijnen in zijn werk gaan. Het mooiste is dat je zelf kunt bepalen wat de afstand is tussen de lijnen is. Dat maakt handletteren zo leuk, het hoeft niet recht, het mag ook met een boogje. Het is tenslotte HANDletteren.

Ga je tenslotte aan de slag, houd dan in gedachten dat Handletteren veel oefenen is, want oefening baard kunst. Vergeet niet het hoeft niet perfect te zijn, daarom heet dit HANDletteren.


Veel plezier gewenst met het Handletteren en heb je een creatie of quote gemaakt, deel hem dan op Facebook en tag Pretty Presents of deel je creatie via Instagram met #prettypresentsnl

Groetjes,
Nanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten